Historie

På mange måter er firmaets historie sammenfallende med Einar Kalands Instrumentfabrikk, som ble stiftet i 1898. Gjennom trekkspillreparatør Ole Espeland, eller som de gamle sa; "Ola Stril", ble Henrik Eide ledet inn i foretaket. Som 22-åring ble han i år 1900 formann i bedriften. Fabrikken holdt til i Domkirkegaten frem til 1909, da det brant i lokalene. Dette førte til at Kaland bygget ny fabrikk, som stod ferdig i Sigurdsgate i Bergen i ca 1910. Produksjonen var meget stor, ca 300 instrument i året. På grunn av vanskelige tider i industrien slutter Kaland produksjonen i 1920. Henrik Eide og hans 2 sønner Ludvig og Olav fortsetter produksjonen under vanskelige forhold. De greier imidlertid påkjenningene, - og bygger i 1935 sin egen fabrikk på Ask på Askøy uten for Bergen. Fabrikken produserte harmonium frem til 1970, da de elektroniske orglene tok over. 1945 etablerte firmaet også sin egen butikk på Vestre Murallmenningen i Bergen, med Borghild Eide ved roret. Firmaet begynte med import og salg av piano i tillegg til harmoniumssalget. Ludvig Eide som var sønn av etablerer Henrik Eide hadde 4 barn, det var den yngste av disse, igjen en Henrik, som overtok driften. Han er fortsatt i kulissene den dag idag, mens det er fjerde generasjon, Andreas L.G. Eide, som står for den daglige driften. Dagens marked gjør at mye har blitt endret siden oppstarten, men i god tro så holder Henrik Eide AS frem i samme lokaler på Vestre Murallmenningen som de alltid har gjort. Idag driver Henrik Eide AS med import og salg av instrumenter, piano, flygel, gitar og rekvisita.  Siden 2015 har i tillegg nettbutikk vært en viktig del av driften til Henrik Eide AS. Musikkhuset.no har blitt dyrket frem og vokst seg større og større med årene som har gått. Slik markedet er idag er det ikke slik at alle varer befinner seg fysisk under tak på samme lager, men sendes fra flere lager rundt om i hele Europa. Dette krever mye arbeid og gode logistikkrutiner. Vi er stolte av hva vi klarer å levere via Musikkhuset.no og er spent på fremtiden i dette markedet. Alle varer som presenteres i nettbutikken kan bestilles og hentes i Bergen. Hjertelig velkommen innom - vi hjelper med å finne det instrument som passer Dere. Vi holder til i de ærverdige lokalene som vi alltid har vært i siden 1945: Vestre Murallmenningen 12 D, 5011 Bergen / Norge

På mange måter er firmaets historie sammenfallende med Einar Kalands Instrumentfabrikk, som ble stiftet i 1898.

Gjennom trekkspillreparatør Ole Espeland, eller som de gamle sa; "Ola Stril", ble Henrik Eide ledet inn i foretaket. Som 22-åring ble han i år 1900 formann i bedriften.

Fabrikken holdt til i Domkirkegaten frem til 1909, da det brant i lokalene. Dette førte til at Kaland bygget ny fabrikk, som stod ferdig i Sigurdsgate i Bergen i ca 1910.

Produksjonen var meget stor, ca 300 instrument i året.

På grunn av vanskelige tider i industrien slutter Kaland produksjonen i 1920.

Henrik Eide og hans 2 sønner Ludvig og Olav fortsetter produksjonen under vanskelige forhold. De greier imidlertid påkjenningene, - og bygger i 1935 sin egen fabrikk på Ask på Askøy uten for Bergen.

Fabrikken produserte harmonium frem til 1970, da de elektroniske orglene tok over.

1945 etablerte firmaet også sin egen butikk på Vestre Murallmenningen i Bergen, med Borghild Eide ved roret. Firmaet begynte med import og salg av piano i tillegg til harmoniumssalget.

Ludvig Eide som var sønn av etablerer Henrik Eide hadde 4 barn, det var den yngste av disse, igjen en Henrik, som overtok driften.

Han er fortsatt i kulissene den dag idag, mens det er fjerde generasjon, Andreas L.G. Eide, som står for den daglige driften.

Dagens marked gjør at mye har blitt endret siden oppstarten, men i god tro så holder Henrik Eide AS frem i samme lokaler på Vestre Murallmenningen som de alltid har gjort.

Idag driver Henrik Eide AS med import og salg av instrumenter, piano, flygel, gitar og rekvisita.

Siden 2015 har i tillegg nettbutikk vært en viktig del av driften til Henrik Eide AS. Musikkhuset.no har blitt dyrket frem og vokst seg større og større med årene som har gått. Slik markedet er idag er det ikke slik at alle varer befinner seg fysisk under tak på samme lager, men sendes fra flere lager rundt om i hele Europa. Dette krever mye arbeid og gode logistikkrutiner. Vi er stolte av hva vi klarer å levere via Musikkhuset.no og er spent på fremtiden i dette markedet. Alle varer som presenteres i nettbutikken kan bestilles og hentes i Bergen.

Hjertelig velkommen innom - vi hjelper med å finne det instrument som passer Dere.

Vi holder til i de ærverdige lokalene som vi alltid har vært i siden 1945:
Vestre Murallmenningen 12 D, 5011 Bergen / Norge

Andreas eide - daglig leder

Siden 2009 har Andreas Eide hatt ansvaret for den daglige driften.
Som en del av Eide-slekten får man det tidlig inn i blodet for å hjelpe våre kunder i nært og fjernt med det de måtte ønske.

Andreas har vært med i butikken siden tiden da et pianohjul var både større og tyngre enn han.

henrik eide - STYRELEDER

Henrik Eide er alltid der for å hjelpe våre kunder, både med de enkle små spørsmål om stemming av piano, og råd om hvilket instrument man skal velge til en større kirke eller forsamlingshus.

Erfaringen med de ulike epoker med både trøorgler, elektroniske orgler, piano og digital piano gjør at han idag sitter på en kompetanse få kan vise til.